Βιογραφικό

Ο Ηρακλής Ι. Πατσόπουλος γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα, αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Θήβας και τελείωσε την Ιατρική Σχολή των Αθηνών. Είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διευθυντής Τμήματος Αθλητικών Κακώσεων στo Mediterraneo Hospital, πιστοποιημένος αρθροσκόπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Αθλητικών Κακώσεων σε ότι αφορά στην αρθροσκόπηση του ισχίου, όπως και στη αρθροσκόπηση γόνατος, ποδοκνημικής, ώμου & αγκώνα.

Είναι ιδρυτής και υπεύθυνος λειτουργίας του “Arthro-Athens”.

Είναι ο εμπνευστής & δημιουργός του “Irakine” ενός προγράμματος αποκατάστασης θλάσεων και ενίσχυσης της επούλωσης των χόνδρινων βλαβών, ανάλογο του διάσημου Regenokine, που πραγματοποιείται στο “Arthro-Athens”.

Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Κολωνίας και εμπνευστής μιας νέας μεθόδου (κατοχυρωμένης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) Πλαστικής και των δύο μοιρών του Πρόσθιου Χιαστού Συνδέσμου με αυτομόσχευμα ημιτενοντώδους & ισχνού, χωρίς να χρησιμοποιεί εμφυτεύσιμα υλικά στο μηρό. Έχει διατελέσει υπεύθυνος Ιατρός πολλών ομάδων στίβου, καλαθόσφαιρας, μπάσκετ, πετόσφαιρας, ποδοσφαίρου, πόλο και του Αθλητικού Κέντρου “Δαΐς”.

Στην αντικατάσταση των αρθρώσεων λόγω οστεοαρθρίτιδας, χρησιμοποιεί τεχνικές ελάχιστα παρεμβατικές χρησιμοποιώντας πολύ μικρές τομές εμφυτεύοντας τις νέες τεχνητές αρθρώσεις με ψηφιακή υποβοήθηση με την καθοδήγηση ηλεκτρονικών μέσων και του ρομπότ ROSA.

Στα σύνδρομα υπερχρησίας όπως τενοντίτιδες (tennis elbow, golfer’s elbow, πελματιαία απονευρωσίτιδα, καταφυσίτιδα Αχιλλείου κ.λ.π). χρησιμοποιεί κρουστικούς υπερήχους (Shock Wave Therapy) σε συνδυασμό με το “Irakine με απόλυτα επιτυχημένα αποτελέσματα.

Στις χόνδρινες βλάβες χρησιμοποιεί όλες τις σύγχρονες μεθόδους χονδροεπαγωγής όπως μικροκατάγματα (microfractures) σε συνδυασμό με το “Irakine”, μεταμόσχευση οστεοχόνδρινων τεμαχίων (mosaic-plasty), ή μεταμόσχευσεις ικριωμάτων κολλαγόνου ανάπτυξης χονδροκυττάρων.

Πρόσφατες συνεντεύξεις

TOP